top of page

Kong Lear

16. apr. 2025

Et klassisk drama om magt og kærlighed af Shakespeare. Fortællingen om fædre, børn, svigt og magtbegær. En rørende historie

17. apr. 2025

18. apr. 2025

_Billetter endnu ikke i salg_

17. apr. 2025

18. apr. 2025

Svendborg Teater, Teatergade 2, 5700 Svendborg

Tid og sted

16. apr. 2025

Folketeatret

OVERSÆTTELSE:

Niels Brunse


TEKSTBEARBEJDELSE: 

Waage Sandø


BEARBEJDELSE OG INSTRUKTION: 

Vibeke Wrede


DRAMATURGI: 

Ninette Mulvad


KOSTUMEDESIGN: 

Lauréline  Démonet


KOMPONIST: 

Alexander Wrede Elung-Jensen


MEDVIRKENDE: 

Waage Sandø, Marie Boda, Martin Elung-Jensen, Niels Skovgaard Andersen, Nicolai Jandorf, Filippa Suenson Elsig, Sara Hjort Ditlevsen, Mathias Flint 

Om forestillingen

En ældre, magtfuld mand tager en forkert beslutning og falder fra magtens tinde uden helt at forstå, hvad der ramte ham. Den fortælling er evig relevant, og derfor spilles Shakespeares Kong Lear igen og igen overalt i den vestlige verden. I Folketeatrets aktuelle version kan Waage Sandø fejre sit 60-års skuespillerjubilæum som den gamle konge og patriark, der slipper tøjlerne og ser sin magt, sin familie og sin forstand smuldre.


Da Lear vil fordele riget mellem sine tre døtre, tager han fejl af tomme ord om følelser overfor oprigtig kærlighed. Den yngste datter elsker ham af et ærligt hjerte, men hun hverken kan eller vil overbyde sine ældre søstres hykleri, og hun forvises derfor. Snart må Lear sande, at de ældste døtre hverken vil give ham husly eller respekt. Hans stolte sind byder ham at vende sin familie ryggen, og som husvild drager han ud i den vilde natur. I hans følge er Jarlen af Kent og datteren Cordelia, der begge må optræde i forklædning for at redde deres konge og far fra den stormfulde og isnende kolde hede, der nu danner rammen om Lears hjem og sind.


Fortællingen om fædre, børn, svigt og magtbegær udfoldes af den reumertvindende instruktør Vibeke Wrede, som sammen med Waage Sandø har bearbejdet tragedien, så det er tabet af familien og forstanden, der er i centrum for en dybt rørende historie om kærlighed, der tåler alt.

_Billetter endnu ikke i salg_
bottom of page