top of page

Damen med de blå tænder

22., 23. og 24. november 2023

Den runde fødselsdag

Urpremiere, ny dansk dramatik

damen-med-de-blaa-taender

Foto: Gudmund Thai

Tid og sted

22., 23. og 24. november 2023, kl. 19.30

Svendborg Teater,
Teatergade 2,
5700 Svendborg

FORESTILLINGEN HAR VÆRET OPFØRT OG ER NU VIDERE

Om forestillingen

FOLKETEATRET

 

Manuskript: Lotte Svendsen

Instruktion: Christoffer Berdal

Scenografi: Marianne Nilsson
Dramaturgi: Ninette Mulvad

Medvirkende: Mette Horn, Torben Steno,
Christiane Bjørg Nielsen og Sophie Marie Jeppesen

Damen med de blå tænder fylder 60 år, og det skal selvfølgelig fejres med en udsøgt vinmenu i den gamle herskabslejlighed i Kongens København. På gæstelisten står rækken af venner og bekendte; livsvidner til damen med de blå tænders intense og kompromisløse færd som frontkæmper og planlagt under den stort anlagte middag, hvor afbuddene tikker ind, og kun selvransagelsen banker på døren.

Ved sin side har damen sin tjenende åndsfælle, der – ud over at agere mundskænk og middagspianist – netop har oprettet en profil på Elitedaters. Sammen kæmper de sig gennem middagen i forsøget på at forstå, hvad der gik galt, og hvorfor det, vi plejer (the same procedure), ikke længere virker. For kan man genopstå i en alder af 60 år, og hvem vil egentlig se én uden tøj på?

Aftenen bliver, til stor irritation for ejendommens lydfølsomme persongalleri, højlydt, humørfyldt og våd. I en tsunami af rødvin reflekterer damen og hendes prygel-knabe over livets store spørgsmål; blandt andet hvorfor det skal være så svært af få presset en brugt karton vin ind i en flaskecontainer.

Fotos fra forestillingen

Kort
bottom of page